Efteling streeft ernaar 20 mei weer open te gaan

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
In goed overleg met de veiligheidsregio’s, heeft de Efteling besloten om met concrete stappen toe te werken naar een heropening van het attractiepark. Het atrractiepark streeft ernaar om op 20 mei 2020 zijn deuren weer te openen. Dit zal op aangepaste wijze gebeuren, en met een maximaal aantal gasten (niet meer dan een derde van de capaciteit van de Efteling). Dit meldt de Efteling.
Bij de heropening zal de Efteling de lijn volgen van Veilig Samen Uit; het protocol dat is opgesteld door de brancheverenigingen Club van Elf en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. De opening van het attractiepark zal stapsgewijs verlopen: ‘We beginnen met een kleine groep gasten en verwelkomen daarna een steeds meer gasten in ons park. Zo kunnen onze medewerkers wennen aan nieuwe werkwijzen en kunnen we, waar nodig, de puntjes op de i zetten’, zo staat te lezen in het persbericht van de Efteling.
 

Wanneer gaan de overige bedrijfsonderdelen weer open?

 
Vakantiepark Efteling Bosrijk is vanaf vandaag weer open. Gasten kunnen een verblijf zonder entree tot het park boeken. Vakantiepark Efteling Loonsche Land en het Efteling Hotel openen hun deuren vanaf 20 mei. Efteling Golfpark gaat waarschijnlijk al eerder dan 20 mei open. Hierover is nog geen concrete datum bekend. Meer over de herstart van theatershow CARO volgt later.
 
Voor alle informatie, zie de website van de Efteling.
 
Door: Nationale Recreatiegids