Al 50.000 bezoekers voor Forum Groningen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Sinds vrijdagmiddag is Forum Groningen geopend, het nieuwe multifunctionele gebouw in het hart van de stad Groningen, en nu al zijn er meer dan 50.000 bezoekers verwelkomt. Dit meldt Dagblad van het Noorden.
Arnold Jansen had de eer exáct de 50.000e bezoeker te zijn. Uit handen van Hans Poll, directeur Marketing & Programma van het Forum, ontving hij vrijkaarten voor de film en de expositie AI: More than Human.
 

Nieuw icoon

 
Forum Groningen ging vrijdag 29 november open, na een bouwperiode van acht jaar. Het ontwerp van NL Architects oogst uitgebreid lof - voor een mooi overzicht, zie de website van het Dagblad van het Noorden – en wordt over het algemeen beschouwd als een nieuw icoon voor Groningen. Het enorme gebouw in het hart van de stad, achter de Grote Markt, is 17.000 vierkante meter groot, en biedt onderdak aan onder meer de bibliotheek, een bioscoop, museum Storyworld, winkels en horeca, waaronder een restaurant op de bovenste verdieping: Nok. Het dakterras op het gebouw (op 45 meter hoogte) biedt een panoramisch uitzicht. 
 
Voor een virtuele rondleiding door het gebouw, zie hetnieuwe.forum.nl.
 
Door: Nationale Recreatiegids