Artis Micropia viert eind september vijfjarig bestaan

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Micropia, het wetenschapsmuseum van de Amsterdamse dierentuin Artis, bestaat 30 september vijf jaar, en viert dit eerste lustrum in het weekend van 28 en 29 september met ‘het beste van Micropia’. Dit meldt Artis.
Sinds de oprichting in 2014 is Micropia het enige microbenmuseum ter wereld. Centraal staan de kleinste organismen, zoals bacteriën, schimmels, algen en virussen. Doel van Micropia is deze onzichtbare elementen zichtbaar te maken en hun belang te onderstrepen.
 

Microbenbier

 
Wat er allemaal mogelijk is met microben liet Micropia deze zomer nog op originele wijze zien. Samen met de Amsterdamse bierbrouwer Oedipus werd toen een wild microbenbier gebrouwen: Wild Microbe Ale. Een limited edition waar inmiddels moeilijk aan te komen is.
 

Het beste van Micropia

 
Op zaterdag 28 en zondag 29 september viert Micropia het vijfjarig bestaan met extra activiteiten. Zo kunnen bezoekers hun kennis testen met de Micropia-pubquiz, kan er een nieuwe route door het museum worden gelopen en kan er ontdekt worden hoe brandwonden kunnen worden genezen door bacteriën en inktvissen.
Op zaterdag tussen 9.00 en 20.00 uur en zondag van 9.00 en 18.00 uur kan er iedere tien minuten een groep van maximaal twintig personen Micropia betreden met de lift. Voor meer informatie, zie de website van Artis.   
 
Door: Nationale Recreatiegids