Beroemde Bobsleebaan Efteling na 34 jaar uit de roulatie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Na 34 jaar dienst te hebben gedaan en 6,5 miljoen kilometer te hebben afgelegd is de beroemde Bobsleebaan in de Efteling met pensioen gegaan. Gisteren werd de laatste rit gereden. Dit melden Omroep Brabant en de NOS. 
Zes medewerkers van het sprookjespark mochten het állerlaatste ritje maken in de Bobsleebaan. Tegenover Omroep Brabant vertelden zij dat dit heel emotioneel was. Het afscheid ging niet onopgemerkt voorbij, zo meldt de NOS. Op social media werd onder de hashtag #DagMooieBob al veelvuldig afscheid genomen vande iconische attractie, en er was zelfs een speciaal lied gemaakt om het eindpunt van Bob te vieren. 
 

Nieuwe attractie

 
Vanaf vandaag wordt er gestart aan de bouw van een nieuw attractie, die op de plek van de Bobsleebaan moet komen, de familieachtbaan Max & Moritz. Hiervoor blijft het Zwitserland-thema behouden, evenals het stationsgebouw dat bij de Bobbaan hoort. In de nieuwe attractie staan Max & Moritz centraal: “Twee kwajongens, die allerlei streken uithalen”, aldus Coen Bertens, de directeur van de Efteling. Volgens hem wordt het een “ondeugende attractie.”
 
De nieuwe achtbaan moet in het voorjaar van 2020 opengaan. De bouw van de attractie gaat 15 miljoen euro kosten. 
 
Door: Nationale Recreatiegids