YouTube-vloggers doen alle Efteling-attracties in één dag

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Binnen één dag een ritje maken in álle attracties van de Efteling: YouTube-vloggers Bart van Iersel van het kanaal Bart Baan en Harmen Schultink van RidesNL gingen de uitdaging aan – en slaagden. Met veel pijn en moeite. Dit meldt Omroep Brabant. 
Van Iersel en Schultink deden de challenge onder ‘normale omstandigheden’: binnen de openingstijden van het park, zonder voorkeursbehandelingen. Ofwel: ze moesten gewoon overal in de rij. Daardoor leek de uitdaging al vrij vroeg te stranden: door grote drukte bij de achtbanen hadden ze rond 13.30 uur nog maar zes attracties gehad – van de 34 die het park telt. 
 
Gelukkig werkt het weer die dag mee: het is bloedheet, waardoor grote drukte uitblijft. En zo lukt het om uiteindelijk alle attracties te doen (minus één attractie die is gesloten). Om 19.00 uur heeft het duo 33 attracties gerond, en is de challenge geslaagd. 
 
Tegenover Omroep Brabant vat Van Iersel de marathon samen als “vet, maar wel loeizwaar”. Anderen die de uitdaging ook willen aangaan drukt hij op het hart het niet te onderschatten, én om op een moment te gaan dat het park langer geopend is, zoals in de zomervakantie: “Tussen tien tot zes ga je dit absoluut niet halen.”
 
Door: Nationale Recreatiegids