Logo_speelpark_oud_valkeveen__logo__witte_achtergrond_

Het familiepretpark Oud Valkeveen heeft een nieuwe attractie in gebruik genomen: de Drakenbaan. De achtbaan in de vorm van een vrolijke blauwe draak is geschikt voor kinderen vanaf 90 centimeter. Het is bijzonder dat het Noord-Hollandse speelpark toestemming heeft gekregen de attractie te bouwen; de gemeente Gooise Meren weigerde lange tijd een vergunning te verlenen. Dit meldt Looopings. 

De Drakenbaan is gemaakt door het Italiaanse bedrijf Zamperla, en is 88 meter lang en maximaal 4,5 meter hoog. Deze vriendelijke afmetingen maken de achtbaan ook geschikt voor kinderen. Wel mogen kinderen tot 1,05 meter alleen onder begeleiding van een volwassene plaatsnemen in de blauwe draak voor een ritje.
 

In de clinch

 
Het realiseren van de attractie ging niet zonder slag of stoot. De eigenaar van Oud Valkeveen, Michael van de Kuit, heeft lange tijd in de clinch gelegen met de Noord-Hollandse gemeente Gooise Meren Die weigerde vergunningen af te geven voor nieuwe attracties, omdat het bang was dat het speelpark te veel een attractiepark zou worden. Afgelopen maart kwam daar toch verandering in, en gaf de gemeente een vergunning af voor de bouw van negen nieuwe attracties
 
Door: Nationale Recreatiegids