Normal_speelpark_oud_valkeveen__logo_

De gemeente Gooise Meren heeft Speelpark Oud Valkeveen  uiteindelijk toch negen van de twaalf vergunningen verleend voor de bouw van nieuwe attracties. Daarmee lijkt het einde in zicht van het bij tijd en wijle hoogoplopende conflict tussen de gemeente en speelparkbaas Michael van de Kuit. Dit meldt Bussums Nieuws.

De Noord-Hollandse gemeente Gooise Meren wilde eerder de vergunningen niet verlenen omdat het bang was dat Oud Valkeveen zou verworden tot een attractiepark, in plaats van het speelpark dat het nu is. Van de Kuit zag dit als 'ondernemertje pesten'.
 

Ommezwaai

 
De ommezwaai door de gemeente komt mede door toedoen van de bezwaarschriftencommissie: de oordeelde dat Oud Valkeveen recht heeft op de attractievergunningen. Ook de drie afgekeurde vergunningen maken nog kans goedgekeurd te worden: als het speelpark de juiste verbeteringen doorvoert zullen ze alsnog toegewezen worden. Wanneer er met de bouw van de nieuwe attracties wordt begonnen is nog niet bekend. Momenteel is Oud Valkeveen gesloten: vanaf zaterdag 23 maart gaat het nieuwe seizoen er weer van start. 
 
Door: Nationale Recreatiegids