Artis krijgt 19 miljoen euro van gemeente Amsterdam

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Komende vijf jaar krijgt Artis bijna 19 miljoen euro van de gemeente Amsterdam. Het geld is met name bedoeld om plannen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid te verwezenlijken. Artis-directeur Rembrandt Sutorius en SP-wethouder Laurens Ivens hebben hiervoor plannen ondertekend. Dit meldt AT5.

Met name duurzaamheid staat hoog op de prioriteitenlijst van de Amsterdamse dierentuin. Eerder werd al bekend dat Artis in de nabije toekomst wil overstappen op een menukaart die volledig vegetarisch is, en wil het helemaal petflesvrij worden. Ook voor dierenwelzijn komt extra aandacht: "Voor het eerst is het onderwerp dierenwelzijn apart benoemd en uitgewerkt", zegt Ivens. "Ik denk dat onze afspraken en de plannen van Artis goed zijn voor de dieren én voor Amsterdam."

Ook heeft Artis voor 160 miljoen euro aan plannen om de monumenten in de dierentuin te restaureren. Hiervoor wordt nog volop geldt gezocht: "We zijn continu bezig met bedrijven en sponsoren om te kijken hoe we dit bijeen kunnen brengen", aldus Sutorius.

Door: redactie Nationale Recreatiegids