Vlaardingen wil Bassie & Adriaan eren met pretpark

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
In Vlaardingen gaan stemmen op om van een oud braakliggend sportpark een pretpark te maken dat geheel gewijd is aan Bassie & Adriaan. Het beroemde duo is inmiddels op de hoogte van de plannen, en is zeer enthousiast. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Met name ONS.Vlaardingen maakt zich hard voor het realiseren van de plannen. Volgens fractievoorzitter Ron Boers heeft Vlaardingen meer publiekstrekkers nodig: "Met een Bassie & Adriaan-themapark kunnen we Vlaardingen in één keer op de kaart zetten." Volgens partijgenoot Tim Thiel hoeft dat niet lang te duren: "Je maakt een paar poppen geïnspireerd op de tekeningen uit de stripboeken van Bassie en Adriaan. In België tik je wat goedkope attracties op de kop. Het prachtige gebouw dat nog op het terrein staat, kan dienen als restaurant en de inpandige gymzaal als circustent."

Het terrein waar het park moet verrijzen is het voormalig Sportpark Vijfsluizen, dat in 1953 met geld van Shell werd aangelegd. Het complex, met onder andere voetbalvelden, een openluchtzwembad, sporthal, atletiekbaan en tennispark, ging in 2008 dicht en ligt er sindsdien ongebruikt bij. Dat de lokale politiek nu uitkomt bij Bassie & Adriaan is niet geheel toevallig. De broers Bastiaan en Adriaan van Toor werden in respectievelijk 1935 en 1942 geboren in het naastgelegen Maassluis. In de jaren zestig braken ze door als acrobatenduo The Crocksons, daarna waren ze 35 jaar lang in functie als Bassie & Adriaan.

ONS.Vlaardingen wil het duo betrekken bij de plannen en komende maanden op zoek gaan naar investeerders. Er is veel vertrouwen dat een blijvend eerbetoon aan de clown en de acrobaat van de grond komt. Thiel: "Het belangrijkste is een goed thema, en dat hebben we."

Door: redactie Nationale Recreatiegids