Wildlands in zwaar weer: dit jaar 8 miljoen euro verlies

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Dieren- en attractiepark Wildlands uit Emmen maakt dit jaar naar verwachting 8 miljoen euro verlies: ruim een verviervoudiging ten opzichte van 2017, toen het verlies nog 1,8 miljoen bedroeg. Het park komt nu met een nieuw bedrijfsplan om het tij te keren. Dit meldt NRC Handelsblad.

Het belangrijkste voornemen van de leiding is om van Wildlands weer een echt dierenpark te maken. Daarmee wil het weer een duidelijkere identiteit krijgen; iets waar het sinds de oprichting, ook volgens de leiding zelf, aan schort. Dit wil het onder andere gaan doen door meer en andere dieren in te voegen. Daarnaast wil het park. de prijzen van tickets en horeca gaan aanpassen.

Om de financiële problemen het hoofd te kunnen bieden zullen er vijf tot vijftien medewerkers gedwongen worden ontslagen, en zal er bespaard worden op marketing en onderhoud. De Drentse Adventure Zoo verwacht dit jaar af te sluiten met 840.000 bezoekers: in 2016 en 2017 waren dat nog ruim meer dan een miljoen. Naar aanleiding van de tegenvallende resultaten werd in september al de directeur van het park weggestuurd.

Door: redactie Nationale Recreatiegids