Escape voor één nacht omgetoverd in mythische Studio 54

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Wie de beroemde (en beruchte) nachtclub Studio 54 nog eens wil bezoeken hoeft niet terug in de tijd, en ook niet naar New York. Op 15 oktober verandert Club Escape in Amsterdam voor één keer in Studio 54, om de première van de gelijknamige documentaire te vieren. Dit meldt Het Parool.

De documentaire Studio 54 gaat over de opkomst en ondergang van de hedonistische nachtclub die synoniem kwam te staan voor glamour, decadentie en vrijheid. De uitgaanstempel bestond, met een korte onderbreking, van 1977 tot 1986, maar spreekt nog altijd tot de verbeelding. De regie van de is in handen van Matt Turnauer, die eerder al de documentaire Valentino: The Last  Emperor regisseerde.

De première van Studio 54 zal alleen voor genodigden zijn, maar bij het feest in Escape is iedereen welkom: "Verwacht ballonnen, confetti, Diana Ross en Andy Warhol look-a-likes en natuurlijk de vrije sfeer van Studio 54", zegt organisator Tom Poppes. Daarnaast zal er een muzikale samenwerking zijn tussen voormalig Studio 54-dj Lenny Fontana en het Nederlandse dj-team UpgreatZ, voor een optimaal New Yorks jaren-'70-feest.

18 oktober gaat Studio 54 in heel Nederland in première. Tickets voor A Night At Studio 54 zijn verkrijgbaar via de website van Escape: http://escape.nl/2018/10/15/club/a-night-at-studio-54/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids