Voorstel om omstreden vakantiepark tussen kassen te bouwen goed ontvangen

Door Johanne Levinsky
2 min
In natuur- en recreatiegebied Vlietland zouden 222 recreatiewoningen worden gebouwd, maar daar is lang en hard tegen gedemonstreerd. De natuur zou hierdoor beschadigd raken. Maar omdat het plan in 1985 al is goedgekeurd door de Raad van State, kan de gemeente Leidschendam-Voorburg hier weinig tegen doen. Wel heeft het idee van de ChristenUnie om de vakantiehuizen in het glastuinbouwgebied te bouwen veel politieke steun gekregen. Ook de tegenstanders zien dit plan wel zitten. Dit meldt Omroep West. 

Als het aan het aan de ChristenUnie ligt, vindt er een vrijwillige kavelruil plaats met het glastuingebied in Stompwijk. Vlietland behoud hierdoor zijn natuur en Stompwijk kan van de toegenomen toerisme profiteren. “We hebben de kans om het tuinbouwgebied in een keer te ontwikkelen met een aanzienlijk deel vakantiewoningen, een deel natuur en een deel woningen voor Stompwijk”, aldus de partij.

Mening projectontwikkelaar

Is het plan het onderzoeken waard? Zeker, zegt een meerderheid van de gemeenteraad. Wethouder Bianca Bremer moet van de politici achterhalen wat de provincie Zuid-Holland ervan vindt en wat de mening is van de projectontwikkelaar. Zijn beide positief, dan moet een haalbaarheidsonderzoek uitwijzen of het plan ook juridisch te behappen is.