Is Peter Gillis straks écht niet meer de baas op vakantieparken?

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Er ontstond onduidelijkheid onder de oppositiepartij SP in de gemeente Arnhem. Daar rijst de vraag of Peter Gillis daadwerkelijk opstapt als baas van de Oostappen Vakantieparken. Vorige maand gaf hij aan dit te doen. Maar nu blijkt dat de nieuwe exploitant, Vakantieparken B.V., op hetzelfde adres staat ingeschreven als Oostappen Vakantieparken. Dat roept vragen op, meldt de Gelderlander.

“Dit riekt naar belangenverstrengeling”, zegt SP-lid Noud Roelen. Hij wil dat de overname van het Oostappen Vakantiepark Arnhem tot op de bodem wordt uitgepluisd.

Er is een jarenlang geschil tussen Gillis en de gemeente Arnhem. De campingmiljonair vindt hij al die tijd goed bezig is geweest door ‘mensen met een rugzakje’ onderdak te bieden op zijn vakantieparken. Hij stelt zelfs dat hij hiermee de gemeente een maatschappelijke dienst heeft bewezen.

Nieuwe uitbater

Sinds vorig jaar heeft het vakantiepark in Arnhem geen horecavergunning meer, die toen op last van burgemeester Marcouch werd ingetrokken. Gillis werd verdacht van belastingfraude. Daarnaast waren er volgens de burgemeester aanwijzingen dat mensen permanent in vakantiewoningen werden gehuisvest, terwijl dat verboden is. Naast regionale onderzoeken loopt er ook een strafrechtelijk proces tegen hem vanwege de vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin Nicole Kremers.  

Roelen stelt dat het ook mogelijk is dat de nieuwe uitbater niet door het onderzoek komt en dat de gemeente zou kunnen inspringen door het park over te nemen. “De stad kent een enorm tekort aan woningen en de locatie is ideaal om te gebruiken voor nieuwbouw.”