Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
4 min
Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

In totaal waren er meer dan 40 campings genomineerd voor de prijs. Zij waren op 16 april aanwezig bij het ASCI Awards Event, waar niet alleen de prijzen voor de beste campings werden uitgereikt maar ook eervolle vermeldingen zijn vergeven.

Winnaars

Er zijn negen verschillende categorieën waar kampeerders in konden stemmen. Dat waren onder andere de ‘Beste campingrestaurant’, ‘Beste fietscamping’ en ‘Camping met de mooiste ligging’. Ook konden kampeerders per land stemmen op de ‘Beste camping’ en de ‘Beste kleine, fijne camping’.

Van de Nederlandse campings is Recreatiepark De Leistert verkozen tot beste camping van het land. In België ging de prijs naar Camping Sandaya Parc La Clusure en in Luxemburg won Camping Fuussekaul. Zij kregen de ASCI Award en een oorkonde.

Categorieën

Naast de prijs voor ‘Beste camping’, waren er een aantal andere campings die er in de andere categorieën met de prijs vandoor gingen. In Nederland zijn dat:

-           Beste kleine, fijne camping: Camping Het Scharrelnest

-           Meest hondvriendelijke camping: Camping Het Lienderholt

-           Beste camperplaatsen: Recreatiepark Beringerzand

-           Beste fietscamping: Camping De Helfterkamp

-           Camping met het beste sanitair: Minicamping De Vlaschaard

-           Camping met de mooiste ligging: Terrassencamping Osebos

-           Leukste camping voor kinderen: Ardoer Vakantiepark Ackerstate

-           Beste campingrestaurant: Camping De Drie Provinciën

-           Mooiste campingzwembad: Recreatiepark Samoza