Kamperen op Camping Geversduin in Castricum? Neem dan maar een bootje mee

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Zoals het er nu naar uitziet wordt het lastig kamperen op een flink aantal standplaatsen bij camping Geversduin in Castricum. De camping heeft te maken met flinke wateroverlast. Er staan 250 campingplaatsen onder water. Een domper voor de camping, maar ook voor de gasten. Die zitten nu in onzekerheid of zij wel of niet hun vakantie op de camping kunnen vieren, meldt NH Nieuws.

Van de in totaal 588 standplaatsen op de camping in Castricum staan er dus nog 250 onder water. Doorgaans kunnen kampeerders vanaf eind maart hun seizoensplaats weer gebruiken. De wateroverlast steekt daar echter een stokje voor.

Natuurgebied

Water wegpompen dan maar zou je denken? Helaas gaat dat niet zo gemakkelijk. De camping staat naast een natuurgebied, waardoor er allerlei restricties zijn verbonden aan het afvoeren van water. “Het is natuurlijke overmacht, maar wel erg jammer”, vertellen kampeerders aan NH Nieuws.

Zij zitten voorlopig dus nog in onzekerheid. Elke week stuurt de camping een mail naar de seizoenshouders om hen een update te geven over de situatie.

Kosten

Naast een flinke vermindering van het aantal bruikbare standplaatsen kost het de camping ook een flinke smak geld om de schade op te knappen. De camping manager vertelt dat zij hier niet voor zijn verzekerd en dat de kampeerders die hun standplaats niet kunnen gebruiken worden gecompenseerd. 

Afbeelding ter illustratie