Met flinke stapel extra documenten hoopt SVE op vergunning voor park in Willemstad

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Een groot pak met extra documenten is de hoop voor projectontwikkelaar SVE Group om een nieuw vakantiepark aan te mogen leggen op de plek van camping Bovensluis in Willemstad. Eerder werd de aanvraag afgekeurd omdat er informatie in de aanvraag ontbrak. Het bedrijf heeft nu ‘tientallen extra documenten’ aan de gemeente Moerdijk overhandigd, meldt BN de Stem.

In mei 2023 deed SVE Group al een aanvraag voor een vergunning om een chaletpark te bouwen op de locatie van de voormalige camping Bovensluis. In de aanvraag stond het plan voor een park met 340 woningen, een zwembad en restaurant. Het plan werd afgekeurd door de gemeente omdat die vond dat er te weinig informatie werd aangeleverd ter onderbouwing. Dat zou betrekking hebben op de onderwerpen bodemgesteldheid, riolering en archeologische waarde. Bezwaar van SVE was tevergeefs.

Aanleveren ontbrekende informatie

Nadat het besluit van de gemeente viel heeft SVE Group niet stilgezeten. Het bedrijf heeft nu de ontbrekende informatie aangeleverd en gepresenteerd aan de gemeente. Ambtenaren gaan de documenten bekijken en bepalen of de aanvraag voor een omgevingsvergunning in behandeling wordt genomen.

Om tot een weloverwogen conclusie te komen schakelt de gemeente deskundigen in voor advies. Daarbij moet worden gezegd dat de aanvraag gaat over een vergunningsaanvraag. Over de inhoud wordt op een ander moment besloten.

Geschil

De vergunningsaanvraag van SVE Group verloopt niet bepaald soepel. Naast het afkeuren van de aanvraag is er ook een geschil tussen de gemeente Moerdijk en SVE. Zo blek dat er zonder toestemming van de gemeente bomen zijn gekapt op het terrein. Daar kreeg het bedrijf een boete voor van 25.000 euro. Ook is er in januari een petitie rondgegaan om de komst van het park te stoppen. Die werd uiteindelijk bijna 300 keer ondertekend.