Dit zijn de populairste kampeerbestemmingen van Nederlanders

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
5 min
Nederlanders trekken er massaal op uit om in de vakanties een bezoek te brengen aan een camping. Camping.info zocht uit waar Nederlanders het liefst naartoe reizen. Zij hebben op basis van zoekopdrachten de populairste kampeerbestemmingen op een rijtje gezet. Dit zijn onder andere het Gardameer en Lago Maggiore, maar ook in ons eigen landje zoals op Texel, meldt de organisatie.

Het in Berlijn gevestigde reis- en boekingsportaal camping.info heeft de populairste vakantiebestemmingen voor kampeerders uit Nederland op een rijtje gezet. De informatie is gebaseerd op zoekopdrachten van Nederlandse vakantiegangers. Uit de analyse blijkt dat Nederlanders, baast vakanties in buurlanden, ook graag in eigen land een camping bezoeken.

Favoriete kampeerbestemmingen

Op basis van de analyse concludeert camping.info dat het Gardameer de populairste bestemming is voor kampeerders. Dit is het grootste meer in Italië. Op nummer twee staat Texel, de derde plek is veroverd door Lago Maggiore, net als het Gardameer ook in Italië.

1.      Gardameer, Italië: Campeggio Europa Silvella

2.      Texel, Nederland: Duinpark en Camping De Robbenjager

3.      Lago Maggiore, Italië/Zwitserland: Campofelice Camping Village

4.      Zuid-Frankrijk, Frankrijk: Camping Nature Parc L’Ardèchois

5.      Comomeer, Italië: Camping Magic Lake

6.      Ardèche, Frankrijk: Camping Nature Parc L’Ardèchois

7.      Costa Brava, Spanje: Camping Aquarius

8.      Renesse, Nederland: Camping & Beachresort Julianahoeve

9.      Veluwe, Nederland: Camping Erkemederstrand

10. Zwarte Woud, Duitsland: Natur-Camping Langenwald

Favoriete vakantielanden

Naast de populairste campings heeft camping.info ook de populairste vakantielanden van Nederlandse kampeerders onder elkaar gezet. Het liefst reizen zij naar Frankrijk om op de camping te staan. Daar zijn volgens de campingsite veel goed uitgeruste gezinsvriendelijke campings, mooie wandel- en recreatiemogelijkheden, veel zonnedagen en daarnaast is de ligging van veel campings direct aan zee. Ook landen als Italië, Luxemburg, Kroatië en Oostenrijk zijn gewild onder Nederlandse kampeerders.

Recordjaar

Vakanties met de camper of een caravan zijn in populariteit aan het winnen. Alleen al in 2023 boekte de Nederlandse kampeerbranche weer een recordjaar met 5,21 miljoen overnachtingen.