Gillis vindt nieuwe exploitant voor vakantiepark Prinsenmeer

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Nadat de gemeente een negatief oordeel velde over de activiteiten op vakantiepark Prinsenmeer als gevolg van een Bibob-onderzoek op het Ommelse vakantiepark Prinsenmeer, in handen van de beruchte vakantieparkexploitant Peter Gillis, werd het verboden om nadere werkzaamheden te verrichten op het park. Nu blijkt dat het park uit handen is gegeven aan een nieuwe exploitant. Dat meldt Omroep Brabant op basis van een e-mail die zij in handen kregen.

Vorige week meldde de omroep al op basis van bronnen dat Peter Gillis van plan is om zijn vakantieparken over te laten nemen. Daar zou hij volgens de omroep ‘dicht bij zijn’.

Exploitant

In de mail die de omroep in handen kreeg, zou staan dat er een deal is met ‘een exploitant’. Dat kan betekenen dat deze partij het park gaat beheren, maar kan het ook gekocht hebben. Wat het precies wordt, dat is niet duidelijk. Het park staat daarnaast nog op naam van Gillis.

Snelle heropening

In de mail van Oostappen staat dat er ‘hard wordt gewerkt’ aan het vinden van een oplossing. Daarbij staat er in de mail dat er wordt gehoopt op een snelle afhandeling en dat er op korte termijn wordt gesproken met de nieuwe exploitant om het park weer te openen. Dat zou dus betekenen dat Gillis verwacht dat de nieuwe exploitant door het Bibob-onderzoek komt.

Dat Bibob-onderzoek is juist de reden geweest voor de sluiting van het park. Er waren vermoedens dat het park wordt gebruik voor illegale activiteiten. Die werden bevestigd door een Bibob-onderzoek en zo werden alle vergunning voor het park ingetrokken.

Gillis niet blij

Verder schrijft Oostappen in de mail dat de keuze ‘een zwaar verlies is voor de eigenaar’. Maar of de bewoners van het park daar boodschap aan hebben, dat kan nog in twijfel worden getrokken. Volgens Oostappen zijn er dreigementen geuit door gasten. Als reactie daarop stelt het bedrijf dat zij dit soort uitlatingen niet accepteren en slechts een averechts effect hebben op een snelle heropening van het park.