Kogel door de kerk: bewoners Gillis-park Prinsenmeer moeten vertrekken

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Pech voor de permanente bewoners van het Oostappen-vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Zij moeten voor 15 september van het park vertrokken zijn. Al eerder werd deze datum als uiterste vertrekdatum genoemd, maar dat was nog geen definitief besluit. Nu is dit het wel, meldt Brabants Dagblad.

Al sinds december vorig jaar is recreatie op het vakantiepark in de gemeente Asten niet meer mogelijk. Vergunningen zijn ingetrokken en nieuwe aanvragen hiervoor werden afgewezen na een Bibob-onderzoek op het park. Dit onderzoek moet aanwijzen of de vergunningen eventueel kunnen worden misbruikt.

Permanente bewoning van de vakantiehuizen is nooit echt toegestaan geweest, maar de gemeente Asten kneep altijd een oogje dicht. Toch vindt de gemeente dat het tijd is voor de mensen om een ander onderkomen te vinden. Mensen zouden tot 15 september 2024 de tijd krijgen om iets nieuws te zoeken.

130 mensen

Op het park staan momenteel nog zo’n 50 bewoonde units. In totaal wonen daar circa 130 mensen in. Het exacte getal is echter niet bekend. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat “dit morgen weer anders kan zijn.”

Mensen hebben tot 24 april de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de gemeente. Namens een paar bewoners heeft belangenorganisatie Recreanten Recht bezwaar ingediend.