'Ouderwetse' manier van kamperen wordt onderdrukt: luxe chalets komen op

Door Nationale Recreatiegids / Tijn Jansen
2 min
Er is een ongecontroleerde groei op luxe vakantieparken. Dat vindt camping Sandevoerde. In een artikel op NH Nieuws omschrijft de camping de groei als ''Verroompottisering'' en strijden ze voor het behouden van hun plekje.

Camping Sandevoerde in Zandvoort is een van de laatste campings die alleen maar stacaravans verhuurt. Dat is niet zonder reden: de gronden van sommige campings worden verkocht aan grote recreatieconcerns, zoals Roompot. Iets waar de bewoners van Sandevoerde tegen strijden, meerdere kampbewoners hebben een shirt aan met ''Wij willen niet wijken voor de rijken!!!!!''

Rechtszaak

De bewoners van camping Sandevoerde hadden al eerder een rechtszaak aangespannen tegen de ontwikkelaars van een nieuw, chique vakantiepark. Dat park zou deels op de grond moeten staan waar nu de caravans staan. De rechtbank oordeelde dat de vergunningen voor de vakantiehuizen nog niet op orde waren, dus werd de bouw uitgesteld. Nu komen dezelfde problemen dus weer naar boven en nemen de kampbewoners juridische stappen tegen de ontwikkelaars.

De bewoners van camping Sandevoerde hebben zich inmiddels aangesloten bij vereniging Sandevoerde, die strijdt tegen de nieuwe indeling van het park.

Beeld: Beeldbank Zandvoort marketing