Gasten moeten vakantiepark Hooghalen verlaten vanwege chloorgas

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Vakantiepark Het Grote Zand staat er momenteel verlaten bij. De bezoekers van het vakantiepark moesten het terrein verlaten omdat er chloorgas is vrijgekomen. Dit gebeurde tijdens werkzaamheden in de technische ruimte, meldt RTV Drenthe.

De Veiligheidsregio Drenthe denkt dat er tijdens de werkzaamheden iets mis is gegaan met het mengen. Daardoor kwam er ‘een typische chloorlucht’ vrij, die zich verspreidde over het park.

De mensen die op het park verblijven moeten nu elders worden ondergebracht. Daar kijkt de gemeente Midden-Drenthe nu naar. Het is ook niet bekend om hoeveel mensen het gaat.

Situatie niet helemaal onder controle

Omdat er dus iets misging toen twee chemische stoffen met elkaar mengden, werd de brandweer ingeschakeld. Toen leek het erop dat de situatie onder controle was, maar later bleek toch dat er chloorgas was ontsnapt. Er viel bij het incident één gewonde.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe oogde de situatie in eerste instantie veilig, maar “begint nu te escaleren.” Mensen die in de omgeving van het vakantiepark wonen wordt geadviseerd om de ramen en deuren dicht te houden. Ook ventilatie zoals airconditioning wordt geadviseerd uit te zetten.