Ook camperaars boeken geregeld een overnachtingsplek

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
1 min
Van de Nederlandse camperaars zegt 61 procent dat zij wel eens een camping of camperplaats boeken. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Campercontact. De organisatie zag in 2019 dat dit voor slechts 41 procent van de camperaars gold. Door de toenemende drukte komt het echter steeds vaker voor dat een overnachtingsplek bij aankomst vol blijkt te zijn. Om irritatie te voorkomen is vooraf boeken een optie, meldt Campercontact.

De trend is niet alleen in ons eigen land zichtbaar. Ook in Italië is een grote verschuiving zichtbaar (van 43 procent in 2019 naar 67 procent nu). De grootste sprong is echter in Duitsland gemaakt. Daar ging het percentage van 36 procent in 2019 naar 74 procent. Dat is waarschijnlijk een gevolg van de recente recordverkoop van campers en motorhomes.

Alleen Britten waren in 2019 al volop vooraf aan het boeken (72 procent). Zij nemen nu met 74 procent de leiding, samen met de Duitse camperaars. Frankrijk scoorde vijf jaar geleden al laag (32 procent) en doet dat nu nog steeds (50 procent). Toch is ook in Frankrijk sprake van een stijging.