EuroParcs ziet piek in vroegboekingen vanuit Duitsland

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Duitse vakantiegangers zijn er dit jaar vroeg bij. De afgelopen maanden zag EuroParcs een flinke stijging in het aantal vroegboekingen voor het voorjaar en de zomer ten opzichte van vorig jaar. Daarbij valt het op dat er voornamelijk Duitsers al een reservering hebben gemaakt voor de voorjaars- en zomervakantie. Ook meldt EuroParcs dat zij al vroeger in het jaar beginnen met boeken: waar dat voorheen rond de kerstdagen opstartte, komt het vroegboekseizoen nu al in de eerste dagen van december op gang. Volgens de organisatie zijn sommige vakantieparken al volgeboekt.

Sales Director Martin de Boer ziet dat er een stijging is in boekingen voor de zomervakantie. Dat zijn niet alleen Nederlanders, maar voornamelijk Duitse mensen. Hij spreekt van een stijging van maar liefst 24 procent ten opzichte van vorig jaar.

Die stijging is dus grotendeels te danken aan de Duitse gast. EuroParcs ziet vanuit Duitsland zelfs een stijging in de vroege boekingen van 34 procent. Daar wil EuroParcs op inspelen door op parken met veel Duitse bezoekers ook entertainment in het Duits te verzorgen.

Ook Nederlanders

Naast Duitse mensen stelt EuroParcs dat ook Nederlanders hun weg al vroeg weten te vinden. “Vanuit Nederland zien we een populariteit voor de parken op de Veluwe, maar ook voor onze parken in Karinthië in Oostenrijk”, stelt De Boer.