Zwembad bij Roompot Kamperland tijdelijk dicht

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
De komende tijd wordt het even geen duik nemen in het zwembad bij het vakantiepark van Roompot in Kamperland. Het zwembad op het Beach Resort, waar ook omwonenden geregeld te vinden zijn, kan niet worden schoongemaakt. Er zijn technische problemen met de waterpompen. Dat leidt ertoe dat het water niet kan worden gefilterd, meldt PZC.

Voor gasten van het vakantiepark wordt het zwembad op vakantiepark Hof Domburg als alternatief aangewezen. Desondanks heerst er bij sommige bezoekers toch wel teleurstelling.

‘Essentieel onderdeel’

Volgens een bezoeker van het park stond er een lange rij bij de receptie van mensen die hun beklag wilden doen. De bezoeker noemt het zwembad een ‘essentieel onderdeel van het park’. Daarnaast zou Roompot mensen die vroegen om financiële compensatie zonder pardon hebben weggestuurd en is er volgens de bezoeker geen aankondiging geweest dat het zwembad dicht is. “Daardoor hebben wij ook niet kunnen annuleren, zodat we eventueel elders terechtkonden.”

Roompot-woordvoerder Baptiste van Outryve stelt echter dat er wél een mail is gestuurd naar de gasten over de sluiting van het zwembad. Roompot laat weten dat zij de kwestie op de locatie zelf wil oplossen met de gasten. Daarbij wordt er ook gekeken naar een eventuele compensatie.

Heropening onbekend

Wanneer het zwembad weer opent, is niet bekend. Er moeten technici van buiten Roompot naar het vakantiepark te komen om het probleem in kaart te brengen en op te lossen. Volgens de woordvoerder moet dit mankement door specialisten worden opgelost.