Honderden handtekeningen tegen komst vakantiepark Willemstad

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Bezorgde bewoners van Willemstad hebben de vrees dat de polder Ruigenhil geschaad wordt door de komst van een nieuw vakantiepark. Daarom ging een petitie rond, om het vakantiepark op de locatie van camping Bovensluis te stoppen. Deze is inmiddels zo’n driehonderd keer ondertekend, meldt BN de Stem.

In de petitie wordt de gemeente Moerdijk opgeroepen om geen vergunning te verlenen aan projectontwikkelaar SVE Group. Die wil een vakantiepark bouwen met ruim driehonderd woningen. Volgens de initiatiefnemers van de petitie zal dit leiden tot afbraak van het historische karakter van polder Ruigenhil. Daarnaast vrezen zij dat het gaat zorgen voor overlast voor omwonenden. Eerder is de petitie al rondgegaan. Toen werd deze zo’n 240 keer ondertekend. Nu is het verzoek opnieuw online gezet en daar is ditmaal 160 keer een handtekening onder geplaatst.

Ongeschikt

Daarnaast stellen de omwonenden dat de locatie waar de projectontwikkelaar het park wil neerzetten helemaal niet geschikt is voor een dergelijk park. Zij denken dat het moeilijk wordt voor leveranciers om met vrachtwagens over de polderwegen te rijden. “Dat levert extra gevaar voor fietsers en wandelaars op, terwijl de huidige verkeerssituatie al gevaarlijk is voor hen”, aldus de omwonenden. Ook vinden zij dat er al genoeg toeristen naar Willemstad komen.

Vergunningsaanvraag

Op dit moment ligt de nieuwe vergunningsaanvraag op de tafel bij de gemeente. Hier wordt eind februari een besluit over genomen. Een eerdere aanvraag werd volgens een woordvoerster van de gemeente niet behandeld omdat deze onvolledige informatie bevatte. Wel zegt ze dat de aanvraag gewoon wordt goedgekeurd als deze aan de voorwaarden van het bestemmingsplan voldoet. “Past het niet, dan maken we een afweging waarin alle belangen worden betrokken.”

In 2021 werd de camping van de familie Boertjes verkocht. Daar stonden zo’n 270 chalets en caravans. Nu wil SVE Group dit transformeren tot een vakantiepark met 343 vakantiewoningen voor twee tot tien personen, met een buitenzwembad en restaurant. De projectontwikkelaar hoopt in 2024 te kunnen starten met de bouw.