Na mogelijke fraude zoekt camping Ot en Sien naar nieuwe beheerders

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Het bestuur vaan Stichting Buitenrust heeft het maar druk met de toekomst van camping Ot en Sien in Roden. Nadat in augustus van vorig jaar werd ontdekt dat het bestuur mogelijk schuldig is aan fraude, moet de stichting op zoek naar vervangers. Dat meldt RTV Drenthe.

Stichting Buitenrust is verantwoordelijk voor het bestuur van de camping in Roden. Zij moeten nu op zoek gaan naar nieuwe mensen die het beheer van de camping op zich nemen. Bestuurslid Jacquelien Hartkamp stelt dat de penningmeester ontdekte dat er mensen op de camping stonden, maar waar hij geen weet van had.

Verdacht lage inkomsten

Daarnaast zouden er te weinig inkomsten zijn van de douchemuntjes. Volgens Hartkamp kregen de stichting zo’n tweehonderd euro voor een heel seizoen. Dat terwijl zij na een week al meer dan honderd euro hadden verdiend hiermee. Dat klopt dus niet helemaal.

Inmiddels is de politie op de hoogte van mogelijke fraude van de campingbeheerders. Een strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie zal volgen.

Nieuwe beheerders

De oud-beheerders van de camping zijn vertrokken en de camping gaat ‘gewoon’ door zoals het altijd deed. Wel zegt de stichting dat zij zoeken naar nieuwe beheerders. Zij hopen dat iemand zich snel meldt.

Camping Ot en Sien is een kleinschalige camping, die al jaren veel bezoekers trekt. De camping staat op grond in handen van de voormalige gemeente Roden. Die valt nu onder de gemeente Noordenveld.

Aanbesteding

Wel is bekend dat de gemeente de grond waar de camping op staat wil verkopen. Daar is een nieuwe aanbesteding voor van start gegaan. De grond moet worden gebruikt voor recreatieve doeleinden, dus ook Stichting Buitenrust kan meedingen in de aankoop.

De gemeente hoopt dat de aanbesteding voor de zomer is afgerond. Dan is er naar verwachting meer duidelijkheid over de toekomst van het terrein.