Aangekondigde handhaving op vakantiepark Wico in Schoonoord van de baan

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Permanente bewoners op vakantiepark Wico in het Drentse Schoonoord hoeven niet bang meer te zijn voor handhaving op het park. De gemeente Coevorden was van plan om hier te handhaven, maar zet dit voorlopig op pauze vanwege een lopend onderzoek naar de toekomst van het park, meldt RTV Drenthe.

Dit blijkt uit de commissievergadering van afgelopen dinsdag. Toen deed wethouder Steven Stegen van BBC2014 toezegging dat er de komende tijd niet wordt gehandhaafd. Het onderzoek naar de bestemming van het park loopt nog tot op zijn minst eind maart. In de tussentijd kunnen mensen dus nog op het park blijven wonen.

Onderzoek

De aanleiding voor het onderzoek was een betoog van één van de bewoners van het park. Deze bewoner is al sinds 2017 in conflict met de gemeente over permanente bewoning van het park. De bewoner is zeker van zijn zaak: hij deed zelf een onderzoek naar de bestemming van Wico. Daaruit zou blijken dat 88 procent van de bewoners het liefst de huidige situatie behoudt. Daarmee is er zowel ruimte voor permanente bewoning als recreatie. 64 van de 68 bewoners vulden de enquête in.

Studie bespreken

Tijdens de commissievergadering is het onderzoek van de bewoner echter niet aan bod gekomen. “Al borrelen er momenteel wel meerdere opmerkingen door mijn hoofd”, aldus wethouder Stegen.

Op korte termijn willen twee commissieleden wel ervoor zorgen dat er ruimte in de vergadering vrijkomt om over het onderzoek van de bewoner te spreken. Niet alle commissieleden zijn hier voor. Zij wachten liever tot de scan van de gemeente zelf is afgerond, zodat beide onderzoeken in één keer kunnen worden behandeld.

Zonder gedoe

In het rapport van de bewoner wordt naast de oproep om constructief naar de toekomst van het park te kijken ook kritiek geleverd op de werkwijze van de gemeente. Zo spreekt de bewoner over een ‘verzonnen besluit’. Hij stelt nergens een besluit te kunnen vinden dat het park weer terug zou moeten naar recreatie. Wel zegt de bewoner dat zij meewerken, ongeacht de uitkomst van de scan van de gemeente.