Dit zijn de beste Nederlandse campings van het jaar

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Ieder jaar reikt de ANWB de prijs uit aan de beste Nederlandse campings. Dit jaar mag camping De Kleine Wolf in Stegeren zich voor de derde keer de beste camping van het jaar noemen. De Kleine Wolf werd uitgeroepen tot ‘fijnste familiecamping met zwembad en waterpret’. Die prijs kreeg de camping al eerder in 2020 en in 2022. Daarnaast mag minicamping Munnikenhof in Terheijden zich de beste kleine camping noemen, en ontvangt camping De Paardekreek in Kortgene de prijs voor meest bijzondere huuraccommodatie. Dat meldt ANWB. 

De eigenaren van camping De Kleine Wolf zijn erg verheugd om de prijs in ontvangst te mogen nemen. Op de camping vinden bezoekers onder andere een binnen- en buitenzwembad, uitgerust met nieuwe glijbanen. Daarnaast is er een ligweide en kunnen gasten zwemmen in een zwemvijver met strandrand.

Faciliteiten

Naast zwembaden biedt de camping haar gasten ook ander soort entertainment. Zo worden er theatershows georganiseerd en kunnen kinderen genieten van de pumptrack. Daarnaast is er een supermarkt op het terrein, evenals een visvijver en meerdere restaurants.

Beste Kleine Camping van het Jaar

Naast de beste familiecamping deelt de ANWB ook een prijs uit voor de beste kleine camping. Dit jaar gaat deze prijs naar minicamping Munnikenhof. Volgens de ANWB is het een mooie plek voor rustzoekers. “Op deze camping vind je geen uitgebreid vermaak”, aldus de website. “Om die reden trekt de camping vooral een wat ouder publiek.”

Meest bijzondere huuraccommodatie

Ben je op zoek naar een unieke huuraccommodatie, dan kun je volgens de ANWB het beste naar de Zeeuwse camping De Paardekreek in Kortgene gaan. Hier zijn de huisjes uitgerust met twee slaapkamers, met elk een eigen badkamer. De suites hebben een grote woonkamer met keuken en een terras.

Je baadt hier dus in luxe en comfort, maar er wordt ook aan de natuur gedacht. De huurhuisjes zijn voorzien van zonnepanelen en voor de muren is gerecycled hout gebruikt. Daardoor zijn de huuraccommodaties duurzaam en circulair gebouwd. In de omgeving van De Paardekreek kun je heerlijk wandelen en fietsen in de natuur.