Noord-Brabant krijgt er straks een nieuw Landal vakantiepark bij

Door Johanne Levinsky
2 min
Jarenlang stond er aan de rand van Bakel, tegen Aarle-Rixtel aan, camping Grotels Hof. De plannen voor dat stuk land zijn nu veel grootser: er moet een vakantiepark van Landal komen met 136 recreatiewoningen voor 4, 6 en 8 personen, en een zwembad. Sujo Groep kocht het park begin 2022 en is hiervoor gaan samenwerken met Landal Greenparks. Dit meldt Mooi Laarbeek. 

Sujo Groep zegt op eigen rekening en risico het park te bouwen. De meeste huizen gaan naar particuliere beleggers die de woningen aan Landal moeten verhuren. Dit betekent dat de beleggers slechts een aantal weken per jaar in hun woning mogen verblijven.

Geen restaurant

In het Landal-vakantiepark komt een centraal gebouw met een binnenzwembad dat alleen voor gasten is. Ook komen er wat winkeltjes en een horecapunt waar koffie uit de automaat te halen is. Er is straks dus geen restaurantvoorziening. Landal gaat namelijk samenwerken met restaurant Grotels Genieten, waar het park naast ligt. Ook zit de Brabants Kluis in de buurt. De lokale horeca kan dus optimaal profiteren van gasten die op het vakantiepark zullen verblijven.

Inmiddels is de woningverkoop al van start gegaan en is van de 70 woningen in de eerste fase al 75 procent verkocht.