Door hoogwater op IJsselmeer moet splinternieuw vakantiepark deuren dicht houden

Door Johanne Levinsky
2 min
De gemeente Sudwest-Fryslân heeft vakantiepark Europarcs in Hindeloopen ontruimd. Het hoge water bij de kust van het IJsselmeer kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Hoogwater wordt de hele week al terug het IJsselmeer in gepompt. Vooralsnog hebben de huisjes nog geen water gemaakt. Het park blijft zeker tot 8 januari gesloten. Dit meldt Omrop Fryslân. 

Europarcs in Hindeloopen is splinternieuw, maar het gaat de ondernemers nog niet voor de wind. Het park dat sinds mei is geopend had afgelopen zomer te maken met een gasexplosie. Een chalet ging daarbij ten onder en een buurvrouw liep verwondingen op. Nu moest het park vlak voor oud & nieuw de deuren sluiten, terwijl alle huisjes geboekt waren. “We waren er als team helemaal klaar voor, maar we hebben de reservering moeten afzeggen en omboeken.”

Buitendijks

De huisjes van het park staan buitendijks en golven kwamen afgelopen tijd over de dijk heen. Vorige week donderdag moest met zes pompen worden voorkomen dat de huisjes schade opliepen. Meubels staan boven en gordijnen zijn hoger opgehangen. Vooralsnog is er niets met de huisjes gebeurd en is het water alweer gezakt. Toch blijft het park uit voorzorg nog tot en met zondag gesloten.