Vuurwerk ontvluchten in vakantiepark, maar afsteken bijna nooit verboden

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Iedereen denkt bij de jaarwisseling aan oliebollen, glühwein en vuurwerk. Op die laatste staat echter niet iedereen te springen. Veel mensen gaan daarom naar een vakantiepark. Daar kunnen zij het geknal van vuurwerk vermijden. Maar is dat ook zo? Want bijna nooit is er ook daadwerkelijk een vuurwerkverbod op een vakantiepark. Dat meldt Tubantia.

Vakantieparken hebben het druk gehad tijdens de jaarwisseling. Zo ook in Bospark Markelo. Daar zit het elk jaar rond de oudejaarsviering flink vol, dit jaar was geen uitzondering. “Maar een vuurwerkverbod hebben we niet”, zegt de manager van het park. Omdat er veel vaste bewoners op het park wonen, heeft het doordrukken van een verbod vrij weinig zin.

Ook is er bij het buitencentrum Hessenheem geen vuurwerkverbod, maar wordt er wel rekening gehouden met bezoekers. Wel wordt er af en toe wat vuurwerk afgestoken, zoals carbid. Dat is voor sommigen een nieuwe ervaring. “Er zijn mensen bij die daar nog nooit van gehoord hebben”, aldus een receptioniste.

Vuurwerkarm

Het is ook gewoon toegestaan om vuurwerk af te steken. Zeker gasten die kinderen met zich mee hebben, nemen wel wat klein vuurwerk mee. En dat gaat volgens de receptioniste al jaren goed. ER wordt goed rekening gehouden met mensen die bijvoorbeeld een huisdier mee hebben.

Op vakantiepark Zicht op Twente geldt ook geen vuurwerkverbod. Desondanks wordt er volgens de manager vrijwel niet geknald. Zij stelt dat de meeste mensen die hier komen rustzoekers zijn en hun huisdieren meenemen. Dan zit je niet te wachten op vuurwerk.