Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

Door Nationale Recreatiegids
2 min
De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

Eerder deed SVE Group al een aanvraag, maar die werd niet door de gemeente behandeld omdat er teveel informatie ontbrak. Daar maakte het bedrijf bezwaar tegen, wat tijdens een hoorzitting in september aan bod is gekomen. De bezwaarschriftencommissie stelde toen dat een overleg nodig was om tot een ‘minnelijke oplossing’ te komen.

De uitkomst van het gesprek was dat SVE Group geen extra leges hoeft te betalen als zij een nieuw plan indienen. Leges zijn gemeentelijke kosten voor administratie. In het geval van grote projecten kan het gaan om honderdduizenden euro’s.

Ruim 300 woningen

SVE Group schrijft in de aanvraag dat zij een recreatiepark willen bouwen met in totaal 343 woningen. In eerste instantie stonden er ook een supermarkt en binnenzwembad in de plannen, maar die zijn geschrapt omdat de gemeentelijke regels dat niet toestaan. Wel is het mogelijk voor SVE om op het terrein horeca en een buitenzwembad aan te leggen.