Hotels in Den Haag druk bezig om water te besparen

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Schoon drinkwater wordt schaars. Dat beseffen ook een aantal hotels in Den Haag. Zij sluiten zich daarom aan bij een initiatief om water te besparen. Op die manier willen de hotels hun gasten aansporen om bewust om te gaan met water. Al het water dat wordt bespaard, gaat naar gezinnen in ontwikkelingslanden. Het is een samenwerking met de Made Blue Foundation, en mogen nu hun ‘blauwe loper’ uitrollen, meldt Events.

De hotels in Den Haag die zich hebben aangesloten zijn het Mercure Hotel Den Haag Central, Novotel Den Haag City Centre, Hotel Indigo the Hague – Palace Noordeinde, IHG voco Den Haag, Mövenpick Den Haag en Leonardo Den Haag Promenade. Zij hebben zich allemaal aangesloten bij het initiatief van Made Blue Foundation.

Bijdrage leveren

Er zijn verschillende manieren waarop een hotel water kan besparen. Zo kunnen zij watertappunten installeren en herbruikbare flessen uitdelen die gasten zelf kunnen vullen. Ook kan ervoor worden gekozen om lokaal gebotteld water te serveren, wat veel afval en transport scheelt. Daarnaast worden de gasten aangemoedigd om minder water te verbruiken tijdens hun verblijf. De bespaarde liters water mogen de gate dan zelf direct doneren aan ontwikkelingslanden.