Vakantiepark Peter Gillis mag geen arbeidsmigranten huisvesten zonder vergunning

Door Johanne Levinsky
3 min
De gemeente Valkenswaard stond in haar recht toen het vakantiepark Brugse Heide van Peter Gillis een verbod op ontvangen van arbeidsmigranten oplegde. Vakantieparken mogen een beperkt aantal arbeidsmigranten en andere niet-recreatieve gasten een plek bieden, maar daar moeten ze wel een vergunning voor aanvragen. Dit had de parkexploitant, een onderaannemer van Gillis, niet gedaan. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

Vorig jaar zag de gemeente tijdens een controle dat de Brugse Heide een aantal niet-recreatieve gasten huisveste. Hiervoor legde de gemeente een verbod op, vanwege het ontbreken van een vergunning. De exploitant ging hiertegen in beroep, met als reden dat er een grote behoefte is aan vakantieparken die dit type onderdak bieden. Handhaving en straf was volgens de parkexploitant in dit geval ongepast. De gemeente hield voet bij stuk: daarvoor was een vergunning nodig. Als die was aangevraagd, was die ook verkregen. “Via die vergunningen houden we de situatie onder controle.”

Het verweer van de gemeente was voldoende voor de rechter om daarin mee te gaan. Daarom is het bezwaar van het vakantiepark afgewezen. Parkeigenaar Oostappen Groep heeft nu een vergunning aangevraagd voor het huisvesten van niet-recreatieve gasten, maar deze is nog niet afgegeven.

Horecavergunning ingetrokken

De gemeente Valkenswaard trok onlangs overigens ook de horecavergunning van vakantiepark Brugse Heide in, omdat deze gebruikt zou zijn voor criminele activiteiten.