Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Peter Gillis negeert horecaverbod, politie sluit horeca op vakantiepark

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Peter Gillis negeert horecaverbod, politie sluit horeca op vakantiepark / Foto: "Peter Gillis Foto" door Steph1508
Gistermiddag is de horeca op het vakantiepark Brugse Heide van Peter Gillis gesloten door de politie. De horecavergunning was al enige tijd geleden ingetrokken, maar daar gaf Gillis geen gehoor aan en bleef bezig met horeca-activiteiten. Dat was volgens de gemeente Valkenswaard tegen de regels in. Dat meldt de Stentor.

Vorige week vrijdag sloot de burgemeester de horeca in het vakantiepark van Gillis. De aanleiding was het vermoeden dat Gillis het park misbruikte voor ‘criminele activiteiten’.

Daar was de ondernemer van parkketen Oostappen Groep het niet mee eens en tekende bezwaar aan bij de rechter. Hij vroeg toen aan de rechter of hij in de tussentijd de horeca op het vakantiepark open mocht houden. Het is niet bekend of de rechter hier inmiddels op heeft ingestemd.

Verbod genegeerd

Een woordvoerder van de gemeente Valkenswaard stelt dat het bezwaar van Gillis geen effect zou hebben op de sluiting van de horeca. Dat hij het verbod negeerde werd duidelijk tijdens een controle. Vervolgens greep de politie in. Afgelopen maandag ontdekte het Eindhovens Dagblad dat het terras en de bar bij de receptie op het vakantiepark gewoon geopend waren. Daar wilde de aanwezige parkbeheerder zich niet over uitlaten.

Bibob

Als gevolg van een melding vanuit het landelijk bureau Bibob van het ministerie van Justitie besloot de gemeente om de horecavergunning van Gillis in te trekken. Bibob adviseerde om de vergunning van het park te onderzoeken. De gemeente kon niet zeggen welke overtredingen concreet werden vastgesteld: voor Bibob-onderzoek geldt wettelijke geheimhouding.

Algemene plaatselijke verordening

Het gemeentebestuur wil in de eigen Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opnemen dat Gillis een aparte vergunning nodig heeft voor de exploitatie van het vakantiepark. Momenteel is dat niet nodig. Wel is er een meerderheid in de gemeenteraad nodig om de nieuwe regel van kracht te laten gaan. Mogelijk komt het college in september met een raadsvoorstel.

23 juli '24 ( 9:35)

Kind gered uit water en gereanimeerd bij vakantiepark ‘t Loo

Maandag is een jongen (6) te water geraakt bij vakantiepark ’t Loo in Oldebroek. Dat gebeurde bij de zwemplas naast het vakantiepark op Landal landgoed ’t Loo. Het jongetje moest gereanimeerd worden en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de Stentor.

22 juli '24 (13:16)

Vooral campings op de grens zullen btw-verhoging voelen

De grensregio in Noord-Brabant is bezorgd om de aangekondigde btw-verhoging. Vooral de campings en vakantieparken op de grens vrezen hun gasten te verliezen aan het buitenland. Die kunnen daar voor een lager tarief verblijven. Branchevereniging Recron sprak zich al eerder negatief uit over het besluit door het ‘oliedom’ te noemen, meldt Brabants Dagblad.

22 juli '24 (10:11)

Waar mag je je caravan of camper parkeren?

Kamperen (in een caravan of camper) is in populariteit aan het winnen. En waar meer caravans zijn, moeten ook meer opslagplekken zijn. De run op stallingsplekken neemt zo snel toe, dat de stallingen met flinke wachtlijsten kampen, meldt NOS.

19 juli '24 (10:21)

Over paar weken beslist Moerdijk over vakantiepark Bovensluis in Willemstad

De aanvraag loopt al enige tijd, maar over een paar weken moet er meer duidelijkheid komen over de mogelijke transformatie van de voormalige camping Bovensluis in Willemstad. De SVE Group wil hier een bungalowpark van maken. De gemeente Moerdijk heeft aangegeven voor 8 augustus een beslissing over de aanvraag van de projectontwikkelaar te maken, meldt Eindhovens Dagblad.

18 juli '24 (12:08)

Raad van State ziet geen problemen met acht grote vakantievilla’s Exloo

Ondanks dat de vergunning voor de bouw van acht vakantievilla’s op Landal PUUR in Exloo afwijkt van de verordening, is deze terecht afgegeven door de gemeente Borger-Odoorn. Dit oordeelt de Raad van State. Een omwonende had hierover aanhoudend geklaagd, maar krijgt dus geen gelijk. Dit meldt RTV Drenthe. 

17 juli '24 (11:22)

Campings in Drenthe positief over bezetting tijdens zomervakantie

Vanaf dit weekend zal het drukker worden op Drentse campings, met de start van de vakantie in regio noord. Uit een rondgang van RTV Drenthe onder campings in de provincie blijkt dat ondernemers overwegend positief zijn over de bezettingsgraad van hun campings.

17 juli '24 (10:07)

Twee jaar later staat camping Hanestede voor twee keer het bedrag weer te koop

De ambitieuze plannen die de campingeigenaar voor ogen had blijken lastiger uit te voeren dan gedacht. Het klonk vooruitstrevend: een natuurpark met moestuinen en een voedselbos. Maar toch staat de camping weer te koop. Ditmaal wel voor een iets hoger bedrag, meldt Omroep Friesland.

15 juli '24 (11:28)

Nieuw Landal vakantiepark geopend: Landal Landgoed Bourtange

Landal Greenparks heeft een nieuw vakantiepark geopend. Deze is gelegen in Oost-Groningen op Landgoed Bourtange, in de gemeente Westerwolde. Afgelopen vrijdag kwamen de eerste gasten naar Landal Landgoed Bourtagne. Op het park staan 143 vakantiewoningen, melden Landal Greenparks. 

15 juli '24 (10:00)

Dak van zwembad op vakantiepark van Peter Gillis in Baarlo stort in

Vrijdagmiddag heeft het dak van het zwembad op het vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo het begeven. Dit park hoort bij de Oostappen Groep, waarvan televisiebekendheid Peter Gillis momenteel nog de eigenaar is. De oorzaak van de instorting is niet bekend, meldt Hart van Nederland.

12 juli '24 (12:20)

HISWA: ‘Binnenlandse vakantie onbetaalbaar door btw-verhoging’

Vorig jaar is volgens onderzoek van het CBS 19 procent van de Nederlanders niet op vakantie gegaan. De belangrijkste reden is dat zij vanwege onvoldoende geld thuis bleven. Dan zou een vakantie in eigen land een optie kunnen bieden. Dat wordt met de btw-verhoging van 9 naar 21 procent op verblijfsrecreatie het probleem alleen maar erger maken, stelt branchevereniging HISWA-RECRON: “Deze btw-verhoging raakt voornamelijk mensen met een lager inkomen, waardoor vakanties voor een groter deel van de Nederlandse samenleving onbetaalbaar worden.” Dat meldt HISWA-RECRON.