Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Peter Gillis negeert horecaverbod, politie sluit horeca op vakantiepark

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
Peter Gillis negeert horecaverbod, politie sluit horeca op vakantiepark / Foto: "Peter Gillis Foto" door Steph1508
Gistermiddag is de horeca op het vakantiepark Brugse Heide van Peter Gillis gesloten door de politie. De horecavergunning was al enige tijd geleden ingetrokken, maar daar gaf Gillis geen gehoor aan en bleef bezig met horeca-activiteiten. Dat was volgens de gemeente Valkenswaard tegen de regels in. Dat meldt de Stentor.

Vorige week vrijdag sloot de burgemeester de horeca in het vakantiepark van Gillis. De aanleiding was het vermoeden dat Gillis het park misbruikte voor ‘criminele activiteiten’.

Daar was de ondernemer van parkketen Oostappen Groep het niet mee eens en tekende bezwaar aan bij de rechter. Hij vroeg toen aan de rechter of hij in de tussentijd de horeca op het vakantiepark open mocht houden. Het is niet bekend of de rechter hier inmiddels op heeft ingestemd.

Verbod genegeerd

Een woordvoerder van de gemeente Valkenswaard stelt dat het bezwaar van Gillis geen effect zou hebben op de sluiting van de horeca. Dat hij het verbod negeerde werd duidelijk tijdens een controle. Vervolgens greep de politie in. Afgelopen maandag ontdekte het Eindhovens Dagblad dat het terras en de bar bij de receptie op het vakantiepark gewoon geopend waren. Daar wilde de aanwezige parkbeheerder zich niet over uitlaten.

Bibob

Als gevolg van een melding vanuit het landelijk bureau Bibob van het ministerie van Justitie besloot de gemeente om de horecavergunning van Gillis in te trekken. Bibob adviseerde om de vergunning van het park te onderzoeken. De gemeente kon niet zeggen welke overtredingen concreet werden vastgesteld: voor Bibob-onderzoek geldt wettelijke geheimhouding.

Algemene plaatselijke verordening

Het gemeentebestuur wil in de eigen Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opnemen dat Gillis een aparte vergunning nodig heeft voor de exploitatie van het vakantiepark. Momenteel is dat niet nodig. Wel is er een meerderheid in de gemeenteraad nodig om de nieuwe regel van kracht te laten gaan. Mogelijk komt het college in september met een raadsvoorstel.

26 september '23 (11:00)

Consumentenbond naar rechter om ‘oneerlijke’ vouchers Fletcher Hotels

De Consumentenbond is allerminst te spreken over de hotelvoucher van Fletcher Hotels. De organisatie stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van deze vouchers. Daarnaast stelt de bond dat Fletcher oneerlijk is over het aanbod en de extra kosten die in rekening worden gebracht bij een overnachting. Dat meldt NU.nl.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.