Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vakantiepark Peter Gillis mag geen arbeidsmigranten huisvesten zonder vergunning

Door Johanne Levinsky
schedule 3 min
location_on [xx]km
Vakantiepark Peter Gillis mag geen arbeidsmigranten huisvesten zonder vergunning
De gemeente Valkenswaard stond in haar recht toen het vakantiepark Brugse Heide van Peter Gillis een verbod op ontvangen van arbeidsmigranten oplegde. Vakantieparken mogen een beperkt aantal arbeidsmigranten en andere niet-recreatieve gasten een plek bieden, maar daar moeten ze wel een vergunning voor aanvragen. Dit had de parkexploitant, een onderaannemer van Gillis, niet gedaan. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

Vorig jaar zag de gemeente tijdens een controle dat de Brugse Heide een aantal niet-recreatieve gasten huisveste. Hiervoor legde de gemeente een verbod op, vanwege het ontbreken van een vergunning. De exploitant ging hiertegen in beroep, met als reden dat er een grote behoefte is aan vakantieparken die dit type onderdak bieden. Handhaving en straf was volgens de parkexploitant in dit geval ongepast. De gemeente hield voet bij stuk: daarvoor was een vergunning nodig. Als die was aangevraagd, was die ook verkregen. “Via die vergunningen houden we de situatie onder controle.”

Het verweer van de gemeente was voldoende voor de rechter om daarin mee te gaan. Daarom is het bezwaar van het vakantiepark afgewezen. Parkeigenaar Oostappen Groep heeft nu een vergunning aangevraagd voor het huisvesten van niet-recreatieve gasten, maar deze is nog niet afgegeven.

Horecavergunning ingetrokken

De gemeente Valkenswaard trok onlangs overigens ook de horecavergunning van vakantiepark Brugse Heide in, omdat deze gebruikt zou zijn voor criminele activiteiten.

04 december '23 (10:49)

Oudste vakantiepark van het land in handen van recreanten

Goed nieuws voor de huis- en caravanbezitters op Recreatieoord Hoek van Holland. Na een succesvolle strijd tegen de verkoop van het vakantiepark worden de recreanten nog meer beloond. De gemeente draagt het beheer van het park over aan de mensen, meldt het AD.

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.