Door vertraging bouw Forest Village loopt gemeente Bergeijk 100.000 euro mis

Door Nationale Recreatiegids
2 min
In september werd duidelijk dat de bouw van het nieuwe vakantiepark Forest Village Bergeijk, dat komt te staan op het voormalig terrein van camping De Zwarte Bergen in Luyksgestel, vertraging op zou lopen. Uit de gemeentelijk begroting voor volgend jaar blijkt echter dat de gemeente door deze vertraging het komende jaar 100.000 euro misloopt aan toeristenbelasting. Ook in 2025 mist de gemeente nog geld mis door de vertraging, meldt de Gelderlander. 

Waar het in 2024 om een ton aan toeristenbelasting gaat, is het in 2025 minder. Nog steeds is het bedrag fors: de gemeente mist in dit jaar naar berekening 50.000 euro mis. En ondanks het gemis van de gemeente incasseert Bergeijk alsnog 126.000 euro meer toeristenbelasting dan vorig jaar.

Bouw

Door hoge bouwkosten is besloten dat de bouw van het park, dat wordt beheerd door Landal GreenParks, wordt uitgesteld tot het najaar van 2024. Wel heeft de initiatiefnemer van het project, Zwarte Bergen Invest, al een vergunning ingediend bij de gemeente zodat zij achthonderd bomen mogen kappen op het perceel. Daarover beslist de gemeente in november.