Booking.com presenteert lijst met 'meest gastvrije steden van Nederland'

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Boekingsplatform Booking.com heeft voor de elfde keer een lijst met de 'meest gastvrije steden' gepresenteerd. Hier ligt het platform de steden uit die de meeste positieve reacties hebben gekregen. De lijst is tot stand gekomen aan de hand van 240 miljoen geverifieerde beoordelingen van reizigers van Booking.com en er zijn ook meerdere locaties in Nederland in de lijst terecht gekomen. Dit meldt Hospitality Management. 

In Nederland hebben 11993 van het totale aanbod aan accommodaties een award ontvangen, waarvan 10341 in het aanbod home accommodaties (dus appartementen etc.) en 1652 hotels. Daarnaast zijn de hoogste waarderingen voornamelijk gegeven in de categorie 'Home'. Dit zijn particulieren die een ruimte of woning ter beschikking stellen. Dit kan al langer via Booking.com, maar is over het algemeen een minder populaire optie op de website. 

Aan zee

In Nederland is Serooskerke in Zeeland als meest gastvrije stad uit de bus gekomen. Dit is al de tweede keer voor de Zeeuwse plaats, die er vorig jaar ook met de winst vandoor ging. Echter doen meer kustplaatsen in ons land het goed bij het publiek. Plek 2 en 3 worden namelijk ingenomen door De Cocksdorp en Zandvoort. Van alle plaatsen ter wereld heeft Polignano a Mare in Italië de eer om zich het meest gastvrije dorp te noemen. 

Gekeken naar individuele locaties zijn er in Nederland twee plekken die eruit springen. Bezoekers beoordeelden acán Bed & Breakfast in Den Haag en The Blossom House Amsterdam in Amsterdam met een bijna perfecte score. 

Het hele overzicht van Booking.com is hier te vinden. 

Door: Nationale Recreatiegids