Dormio Group en Roompot zijn akkoord betreft overname 30 vakantieparken

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Dormio Group en Roompot hebben voorwaardelijke overeenstemming bereikt over de verkoop van een dertigtal Nederlandse parken. Dormio Group koopt deze parken van Roompot aan, omdat Roompot van de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) afstand moet doen van een aantal parken, voor het Landal GreenParks mag overnemen. Dit meldt Pretwerk. 

Volgens de voorwaarden van de ACM moest bij een overname van de parken van Roompot het pakket van 30 parken als één geheel worden verkocht – eventueel met een ondersteunende organisatie. Doordat Dormio al beschikt over een sterke infrastructuur voor de verhuur van vakantiewoningen, is het niet nodig dat Roompot een centrale organisatie meeverkoopt. Eerder verhuisde Dormio al naar een groter hoofdkantoor als anticipatie van de verwachte groei. Roompot hoopt dat met deze overeenkomst groen licht kan worden gegeven voor de overname van Landal. Als dit rond is heeft Roompot 157 vakantieparken in zijn beheer. 

Dormio en Roompot verwachten de overname aan het einde van het eerste kwartaal of begin van het tweede kwartaal van 2023 te kunnen afronden na voltooiing van het mededingingstraject met de ACM, consultaties met de werknemersorganisaties en de overname van Landal GreenParks door Roompot.

Door: Nationale Recreatiegids