TopParken geeft update over revitalisatie Bospark Ede

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
TopParken is sinds 2008 de eigenaar van Bospark Ede, de voormalige Camping Hazedal. Zij troffen hier een park met veel achterstallig onderhoud aan. In 2021 is begonnen met het opknappen en revitaliseren van het park. Inmiddels is er nieuwe infrastructuur aangelegd en zijn er meerdere duurzame vakantiewoningen gebouwd. Dit meldt RekreaVakkrant. 

Het park wordt aangepakt met behulp van Vitale Vakantieparken. In het park worden naast nieuwe infrastructuur en duurzame woningen ook ingezet op vernieuwing van diverse faciliteiten zoals de entree, het receptiegebouw, het zwembad en verschillende speeltuinen. 

Vaste bewoners

Toen TopParken het Bospark aankocht, speelde er naast het onderhoud ook een probleem met veel onderhuur en mensen die permanent op het park woonden. De gemeente Ede wilde hier net als TopParken van af. Samen met regionale omgevingsdienst ODDV is er vervolgens aan gewerkt om dit tegen te gaan. TopParken benadrukt dat hierbij zo menselijk mogelijk te werk is gegaan, zeker bij gevallen die er woonden uit bepaalde noodzaak. Veel van deze bewoners zijn inmiddels verhuisd. Het park treed nu strenger op bij onderhuur en bewoning. 

Doelen

Chadli Hachani, Marketing en Formule Manager bij TopParken, stelt dat het een doel is van zowel TopParken als de gemeente Ede om van de Veluwe de meest gastvrije vakantiebestemming van Nederland te maken. Om dit te bereiken wordt bij de samenwerking gewerkt aan het aanbieden van kwalitatief goede vakantieparken, waar recreanten graag verblijven door te focussen op een optimale gastbeleving, stelt hij. 

Door: Nationale Recreatiegids