Slagboomcontrole in vakantiepark Landal Amerongse Berg

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Vakantiepark Landal Amerongse Berg in Overberg heeft vorige week bezoek gehad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze deed er een slagboomcontrole om het niet-recreatieve gebruik van recreatieverblijven op vakantieparken tegen te gaan. In zes jaar tijd gaat de gemeente langs diverse gemeente om de kwaliteit van zulke vakantieparken on der de loep te nemen en te verbeteren. Dit meldt Nieuwsblad De Kaap. 

Volgens de gemeente is Landal Amerongse Berg het derde vakantiepark dat is gecontroleerd op niet-recreatief verblijf. Vakantieparken in de buurt Utrechtse Heuvelrug kunnen de komende tijd een controlebezoekje verwachten, zodat de gemeente kan vaststellen wie er permanent op vakantieparken verblijft. Permanent in een recreatiewoning verblijven is niet toegestaan. “Recreatieverblijven zijn hiervoor niet bedoeld, het brengt een risico van ondermijning met zich mee en het staat kwaliteitsverbetering van de verblijfsrecreatie in de gemeente in de weg.”

Andere woonruimte vinden

Stelt de gemeente illegaal verblijf vast, dan krijgt die persoon een brief waarin staat dat ze anderhalf jaar de tijd hebben om een andere woonruimte te vinden. Gaat het om een arbeidsmigrant, dan heeft hij of zij drie maanden de tijd voor het vinden van een plekje buiten het vakantiepark.

Door: Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
Afbeelding: Landal