Programma Vitale Vakantieparken in Drenthe met twee jaar verlengd

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het programma Vitale Vakantieparken van de provincie Drenthe is met twee jaar verlengd. Eigenlijk zou er dit jaar een einde aan komen, maar de provincie goot er nog eens 6 miljoen euro tegenaan om vakantieparken in Drenthe te verbeteren en verduurzamen. Vooral het middensegment kan nog een vitaliteitsimpuls gebruiken. Dit meldt RTV Drenthe. 

Doelen van het programma Vitale Vakantieparken zijn onder meer dat er volgend jaar vijftig parken een transformatie ondergaan en er vijftig parken zijn die in 2023 excelleren.

Verbetering van bestaande parken

De reden voor verlenging van het programma is de stroeve opstartperiode. Sinds 2018 bestaat Vitale Parken, maar het gebrek aan gekwalificeerd personeel en de coronaperiode zorgden voor vertraging. Komende jaren wordt er vooral ingezet op het verbeteren van de bestaande parken. Binnen het Uitblinkers-traject krijgen ondernemers ondersteuning bij het maken van plannen hiervoor. Een coach helpt ze deze plannen te realiseren. “De bedoeling is om parken die nu een vijf of zesje scoren, een zeven of acht te laten halen”, zegt gedeputeerde Henk Brink.

Parken die uiteindelijk niet meer levensvatbaar blijken, krijgen mogelijk een andere bestemming, bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen. Toch is het uiteindelijk de eigenaar van het park die samen met de vergunningverlener besluit of een park een toekomst krijgt of niet.

Door: Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky