Outdoor surfparadijs RiF010 in Rotterdam wil in 2024 open

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
RiF010, het Stadsinitiatief van Rotterdam uit 2014, heeft de opening gepland voor 2024. Het is de bedoeling dat het outdoor surfparadijs dan af is en klaar voor gebruik. Bedoeling is dat men in een deel van de Rotterdamse gracht kan surfen en kajakken op een kunstmatige golf van 1.5 meter hoog. Dit meldt Pretwerk. 

Het surfparadijs moet komen in de Steigersgracht naast de Markthal. De gracht zal worden afgesloten van de rivier de Rotte zodat het water schoongemaakt kan worden voor de recreanten. De golf waarop gesport kan worden zal 1.5 meter zijn. Hierop kan men golfsurfen, bodyboarden en kajakken. Achterin de gracht, waar de golf kleiner is, kunnen beginners leren golfsurfen. Daarnaast wordt er ook gedacht om scubaduiken aan te bieden. 

Populair na corona

Het project heeft vertraging opgelopen door de pandemie en de stikstofcrisis. Echter ziet het er nu naar uit dat er begonnen kan worden met bouwen. Wanneer de eerste schop de grond in gaat is nog niet duidelijk, maar de verwachting is dat de opening in zomer van 2024 haalbaar is. Er is veel animo voor het project. Individuele sporten zijn populairder geworden door Covid, en de initiatiefnemers verwachten dan ook veel bezoekers. 

Door: Nationale Recreatiegids