EuroParcs tevreden met resultaten expositie vakantiehuizen op Floriade

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Waar de Floriade veelal wordt gezien als een flop door de tegenvallende bezoekersaantallen, kijkt EuroParcs terug op een geslaagde expositie. Tijdens de Floriade Expo 2022 in Almere gaf EuroParcs een inkijkje in het vakantiehuis van de toekomst. De vakantieparkenspecialist stelde op het evenement met succes twee volledig duurzame en zelfvoorzienende woningen tentoon. Dit meldt Pretwerk. 

Volgens Giel Hendrikx, Manager Innovation bij EuroParcs, zijn er veel positieve reacties gekomen op de twee woningen die het bedrijf tentoonstelde op de bloemententoonstelling. Hendrikx geeft aan dat het de ambitie van het park is om al voor de wettelijk vastgestelde van 2030 de helft van zijn stroom zelf op duurzame wijze op te wekken. 

Vakantiehuis van de toekomst

Met de twee huizen die het tentoonstelde wil EuroParcs laten zien hoe het recreëren in de toekomst eruit kan komen te zien. Zo worden er pitten gebruikt in de wandelpaden in plaats van houtsnippers, bevat het warmtepompen, accu's en zonnepanelen en het glazuur van de tegels die de buitenkant in keramiek bedekken, zijn gemaakt van fijnstof dat uit de buitenlucht is onttrokken en zijn die in de badkamer van geperste aarde, versterkt met natuurlijk hars. Een ander innovatief element is de infraroodverwarming in het plafond, die warmtestraling op de persoon richt terwijl die zich door het huis beweegt. De isolatie in de wanden is gemaakt van oud papier.

Door: Nationale Recreatiegids