Rabobank zet leningen EuroParcs voorlopig stil wegens onderzoek

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Rabobank heeft voorlopig een prijsplafond ingesteld voor leningen aan het bedrijf EuroParcs. De bank doet dit omdat het meer informatie wil van het vakantieparkbedrijf. EuroParcs geeft aan dat het die informatie heeft verschaft en gaat er vanuit dat het financiële verkeer binnenkort kan worden hervat. Dit meldt Pretwerk. 

De actie van de Rabobank is waarschijnlijk te verklaren door het onlangs uitgebrachte RIEC-rapport in Oost-Nederland, waarin wordt geconcludeert dat vakantieparken gevoelig zijn voor witwaspraktijken. In dat rapport werden geen specifieke bedrijven genoemd. De Rabobank geeft in een verklaring echter aan dat het liever wil voorkomen dan genezen, en dat daarom bedrijven in deze branche extra onder de loep worden genomen. Mochten daar vreemde waarnemingen uit voortkomen zal extra onderzoek worden gedaan en gepaste maatregelen volgen. 

Snel weer van de baan

EuroParcs geeft aan dat de Rabobank een plafond heeft ingesteld voor nieuwe projecten, maar dat de verdere samenwerking nog altijd loopt. De bank heeft bij het vakantiepark bepaalde documenten opgevraagd aangaande nieuwe projecten, en die zijn ook overhandigd, stelt de woordvoerder van het bedrijf. Men gaat er vanuit dat alles in orde is en dat het prijsplafond dat de bank heeft ingesteld snel weer van de baan zal zijn. 

Door: Nationale Recreatiegids