Fincantieri bouwt vier cruiseschepen voor Viking

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min

Met een vertraging van twee jaar als gevolg van de coronacrisis gaat de Italiaanse werf Fincantieri de komende jaren vier cruiseschepen bouwen voor de Zwitserse rederij Viking Cruises. Daarmee worden de opties ingelost die waren opgenomen in een contract voor zes schepen dat in 2018 werd afgesloten. Dit meldt Schuttevaer. 

Twee schepen werden al gebouwd. Met de order is 1,7 miljard euro gemoeid. Het gaat om schepen die vallen in de categorie kleine schepen met accommodatie voor 930 passagiers. De schepen worden zo ontworpen dat ze op waterstof-brandstofcellen kunnen varen. Oplevering staat gepland in 2026, 2027 en twee in 2028.

De samenwerking tussen Fincantieri en Viking heeft tot nu toe geleid tot 18 gebouwde en nog te bouwen schepen, inclusief twee expeditie-cruiseschepen die werden gebouwd bij Fincantieri’s dochter Vard in het Noorse Ålesund. Fincantieri zegt dat het inlossen van de opties een teken is van vertrouwen in de markt. De scheepsbouwer verwacht dat in 2023 de cruisesector weer op het niveau is van voor de coronapandemie.

Door: Nationale Recreatiegids