Milieuvriendelijke en historische boerderijen als vakantiehuisjes

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op vakantiepark De Heihorsten kunnen bezoekers overnachten in pittoreske boerderijen die zijn omgetoverd tot recreatieve accommodaties. Het terrein waar de huisjes zich bevinden was voorheen een varkensbedrijf en boomkwekerij. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

Vrij recentelijk werd het honderdste appartement gebouwd op het terrein. Meer dan tachtig particuliere eigenaren toonden belangstelling in De Heihorsten. Ook Roompot is een betrokken partij die gaat over de inmenging van particulier eigenaren.

Net als vroeger 

Het gloednieuwe vakantiepark wordt gekenmerkt door kleine boerderijtjes die zijn gebouwd met duurzame materialen. De gemiddelde oppervlakte van een kavel bedraagt rond de 600 vierkante meter. Dat geeft bezoekers alle rust en ruimte die ze nodig hebben. Verder zijn alle panden bedekt met iconische rieten daken. Ook het interieur is bedoeld om een agrarische woonruimte te simuleren. Net als vroeger in de boerderij is er een afkamer te vinden, waar mensen na het kerkbezoek een borreltje dronken.

Door: Nationale Recreatiegids