Afvalsorteerplaats op vakantiepark volledig afgefikt naast chalets

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Vakantiepark De Kempervennen in het Brabantse Westerhoven kwam maandagochtend voor een nare verassing te staan. De afvalsoorteerplaats van het park is ’s nachts volledig uitgebrand en verloren gegaan. Volgens betrokkenen ging het om een ongeluk in de buurt van enkele accommodaties. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

Kooltjes

Wat bekend is over het vuur is dat het hoogstwaarschijnlijk is ontstaan door ongebluste BBQ-kooltjes die smeulend in de containers zijn geworpen. De brandweer kreeg de brand snel onder controle maar de containers werden door de brand volledig onbruikbaar. Dit terwijl de sorteerplaats vrij recentelijk gebouwd is. Op nog geen tien meter bevinden zich de chalets van de gasten.

Droge natuur 

Vakantiepark De Kempervenen kampt net als de rest van Nederland al maanden met aanhoudende droogte. Er geldt op het terrein een algemeen stookverbod voor BBQ ’s en andere vormen van open vuur. Grote bomen in de directe omgeving van de brand zijn door de brandweer gekoeld. Ook de natuur heeft enige schade opgelopen.

Door: Nationale Recreatiegids