De meest luxe vakantievilla’s bij vakantiepark Meer van Eysinga

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In de buurt van Joure ligt het historische landgoed Eysinga State van meer dan 400 hectare. Naast het landgoed wordt er hard gebouwd aan twee exclusieve recreatielocaties met accommodaties uit het hoogste segment. Dit meldt Architectenweb. 

Eysinga 

De familie die eigenaar is van de grond stelde het landgoed zestig jaar geleden open voor het publiek. Dit leverde een prachtig recreatiepark op. Het gaat om twee afzonderlijke locaties. Het recreatiepark is volledig afgesloten van de buitenwereld en biedt ruimte voor veel buitenactiviteiten. Zo kan men er golfen, varen, fietsen of wandelen langs de eeuwenoude natuur.

Nieuwe villa's 

Er is het meer van Eysinga, waar zo’n 30 villa’s worden gebouwd. Om de luxe faciliteiten te ondersteunen wordt de buitenkant van deze vakantiewoningen voorzien van houten gevelbekleding. Het hout wordt gewonnen uit duurzame Europese bossen. Deze uitstraling sluit naadloos aan bij de pittoreske meren en bossen in de nabije omgeving. Vervolgens is er het kleinere park op het Eyland, een stuk grond omringt door water. Hier worden 12 kleinere recreatiewoningen gebouwd met ruimte voor ateliers, guesthouses en een berging.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Woningtype Eysinga 4, Meer van Eysinga