Peel en Maas start invorderingstraject dwangsom Peter Gillis

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De gemeente Peel en Maas is een invorderingstraject gestart voor de dwangsom van 250.000 euro die SBS-coryfee Peter Gillis aan de gemeente moet betalen. De gemeente laat woensdag aan het ANP weten deze stap te nemen omdat Gillis' vakantieparkenbedrijf Oostappen Groep de opgelegde dwangsom tot dusver niet heeft voldaan.

Oostappen Groep kreeg de boete nadat in mei uit een controle op het Oostappen Vakantiepark De Berckt in Baarl was gebleken dat er arbeidsmigranten op het vakantiepark verbleven en dat is in strijd met het bestemmingsplan. Gillis had deze dwangsom voor 11 juli moeten betalen, maar heeft dat nog niet gedaan. Peel en Maas heeft Gillis inmiddels laten weten het bedrag nu te gaan invorderen.

Volgens de procedure mag het vakantieparkenbedrijf nu reageren op het voornemen van de gemeente. Daarna volgt er een definitief invorderingsbesluit. De gemeente laat weten dat als de dwangsom daarna nog steeds niet is betaald er kan worden overgegaan op het sturen van een deurwaarder.

Gillis liet eerder in een reactie weten de dwangsom niet te willen betalen omdat hij denkt "dat ze daar niet recht op hebben".

Door: ANP